top of page

Visszaélés

bejelentő rendszer

 

Az EU 2019/1937 irányelve alapján minden 250 főt foglalkoztató szervezetnek 2021 december 17-től biztosítania kell a munkavállalói, vevői és érintett partnerei számára egy védett, biztonságos csatornát az észlelt visszaélések bejelentése számára.

A bejelentő személyeknek biztosítani kell, hogy a bejelentés következtében semmilyen megtorlás és semmilyen hátrány nem éri majd őket. 

A szervezeteknek biztosítani kell továbbá, a bejelentések pártatlan kivizsgálását, nyilvántartását és dokumentálását. A kivizsgálás eredményéről értesíteni kell a bejelentőt oly módon, hogy közben a szervezet biztosítsa számára megfelelő védelmet. 

A megoldás egy olyan névtelenséget biztosító szoftver, ami egy egyszerű emailcímmel szermben valódi védelmet nyújt a bejelentők számára. 

Részletek

Visszaélés

bejelentő rendszer

Az EU 2019/1937 irányelve alapján minden 250 főt foglalkoztató szervezetnek 2021 december 17-től biztosítania kell a munkavállalói, vevői és érintett partnerei számára egy védett, biztonságos csatornát az észlelt visszaélések bejelentése számára.

A bejelentő személyeknek biztosítani kell, hogy a bejelentés következtében semmilyen megtorlás és semmilyen hátrány nem éri majd őket. 

A szervezeteknek biztosítani kell továbbá, a bejelentések pártatlan kivizsgálását, nyilvántartását és dokumentálását. A kivizsgálás eredményéről értesíteni kell a bejelentőt oly módon, hogy közben a szervezet biztosítsa számára megfelelő védelmet. 

A megoldás egy olyan névtelenséget biztosító szoftver, ami egy egyszerű emailcímmel szermben valódi védelmet nyújt a bejelentők számára. 

Man Hands On Keyboard
A Kockázat

 

A rendelet értelmében, ha egy szervezet nem alkalmaz bejelentési csatornát vagy a bejelentett incidensre nem reagál a rendeletben magadott időn belül a bejelentő jogosulttá válik nyilvánosság elé tárni az észlelt problémát. 

A XXI században a médianyilvánosság a facebook közösségek ereje komoly gazdasági károkat tud okozni egy szervezet számára. A szervezeten belüli vezetői erő erodálódása szintén nagyon komoly gazdasági kockázattal jár. 
Az EU rendelet magyarországi implementációja közben az EU kötelezi a törvényalkotót, hogy megfelelő törtvényi garanciákat biztosítson ( büntetés) a rendelete be nem tartókkal szemben, Várható, hogy a hamarosan megjelenő témába vágó Kormányrendeletben meg lesznek jelölve a büntetési tételek is. 

A megoldás 

 

Készüljön fel a kötelezettségek teljesítésére könnyen. Válassza a felhő alapú Komplex bejelentőrendszert, mely tartalmazza a „EU visszaélés bejelentési” kötelezettség minden elemét. 
A papír vagy email alapú megoldások nem teljesítik maradéktalanul a rendelet elvárásait. A Gill & Murry által biztosított felhő alapú szoftver megoldás teljes védelmet és akár névtelenséget is biztosít a bejelentőknek. Személyre szabható, gyors és kényelmes megfelelést biztosít szervezete számára.

Nem érdemes belső fejlesztést indítani egy olyan szoftver esetében, ahol a biztonság, a névtelenség az egyik legfontosabb eleme a projektnek, mert számos olyan extra költséget generál a projekt során amire a tervezéskor általában nem gondolnak a fejlesztők. Válasszon egy használatra kész megadást a bizonysági szakértőztől. 

A szoftver

 

A Gill & Murry által biztosított szoftvert más a tervezés folyamán olyan platforman valósítottuk meg amit a Bankok és a biztosítók is alkalmaznak. Egyszerű kezelőfelületet és maximális biztonságot nyújt a rendszer, mind bejelentők mind padig a kivizsgálást végző felhasználók számára. 

A megoldás könnyen egy link elhelyezésével implementálható a szervezet számára. Személyre szabható a magasabb bizalom érdekében, hogy a bejelentő a cég logójával és akár arculatával találkozva magasabb biztonságban érezze magát. A kivizsgálás alkalmazott csatornánkén más-más megoldó csoporthoz delegálható így teljes mértékeben biztosítható a kivizsgálás függetlensége. A bejelentések kivizsgálása a rendelet értelmében kiszervezhető melyet a szoftver telje mértékben támogat. 

Szoftver DEMO verzó
A vásárlás menete

Önnek nem kell mást tennie, mint a kiválasztott licenc verzió alatt találhat linkre kattintva megadja szervezete elehetőséget, a kiválasztott felhasználószámot és az igénybe venni kívánt modulokat (azaz a csatornák számát). A pontos értelmezés érdekében keresse GYIK menüpontban a leírásokat.

 

A számla kiegyenlítését követően, hozzáférhet a rendszerhez. Az Adminisztrátori felületen megtalálja az egyes csatornákhoz tartozó linket melyet a szervezet weboldalán vagy intranet oldalán elhelyezve máris aktívvá válik a biztonságos, akár anonim (névnélküli) visszaélés bejelentő rendszer.

 

Érdemes az aktiválás előtt a szervezet logóját feltölteni az beállítások menüpont alatt, hogy a felhasználók bizalmát növelve hatékonyabban működjön a bejelentő rendszer.

Árak

A szoftvert havi licenc formájában vásároltathatja meg, de egy éves hűség idő vállalása esetén nagyobb kedvezményt biztosítunk.

Magunkról

A Gill & Murry az információbiztonság, az adatvédelem az ISO tanisítások auditálása és az irányítási rendszerek felkészítése során jelentős piaci szereplője a magyar biztosságtechnikai piacnak. 

 

Évtizedes rendszer-, és folyamatszervezői tapasztalatunk alapján olyan megoldást biztosítunk felhasználóink számára melyről biztosan tudjuk, hogy megfelelő színvonalon támogatja partnereinket a EU elvárásainak való megfelelés során. 

Információbiztonsági tanácsadási és szoftver fejlesztési auditálási tapasztalatunkat felhasználva alakítottuk ki a jelenlegi rendszert és nyújtunk hozzá támogatást.

 

Figyelembe vettük, hogy egy probléma megoldásánál nem csak a jó eszközre, de megfelelő folyamatokat és szabályozásra is szükség van ahhoz, hogy egy szervezet számára hatékony megoldást lehessen biztosítani. 

 

Csapatunkban mérnökök, pedagógusok, jogi szakértők és szoftverfejlesztők együtt oldják meg partnereink által felezett problémákat. Így nem csupán egy szabályzatot 

Az idők folyamán a kormányzati szektortól, az élelmiszeriparon át, az irodaszer, az építőipar, a számítástechnika és még sok más területen ismertünk meg a különböző üzleti tevékenységeket külső szemszögből ezeket a tapasztalatainkat felhasználva alakítottuk ki most megoldásainkat ügyfeleink számára.

bottom of page