top of page
Gyakran Ismételt Kérdések

Az alábbiakban összeszedtük legfontosabb kérdéseket, melyeket a leggyakrabban kell megválaszolnunk ügyfeleink számára:

Miért nem megfelelő egy egyszerű e-mail cím csatorna használata?

Az e-mail fiókhoz használatával nem biztosítható vagy csak a bejelentő aktív közreműködésével (hozzon létre egy új email címe amit a bejelentő anonimizál) a névtelenség. Egy email fiók esetében nehezebben biztosítható a bejelentése tartalmának védelme, a bejelentéskéhez való hozzáférés. 

Milyen feladatai vannak a rendszer megrendelést követően ?

A szervezet weboldalán, hogy a belső intranet oldalon el kell helyezni a bejelentő rendszer egyes csatornáira mutató linke(ke)t. Az adminisztrátori felületeken el kell végezni az egyes csatornák hoz kapcsolódó megoldó csoportok tagjainak felhasználóit felvételét.

A szervezet arculatának megfelelő Szín beállítások elvégzését követően a szervezet logóját is fel lehet tölteni a rendszerbe

Szükséges-e az előfizetés megvásárlásán kívül további intézkedéseket végrehajtani?

A szervezetnek meg kell határozni és be kell vezetni a visszaélés bejelentések kivizsgálására egy belső ügymenetet. Biztosítani kell hogy a kivizsgálás során a vizsgálatot végző(k) partátlanul folytatják le a vizsgálati folyamatot. Az előfizetés részeként Ön megkapja a GnM által dokumentált visszaélés bejelentési folyamatleírást és szabályzat tervezetet.

Mit jelent az ügymenet és a szabályzat szemére szabása?

A szervezetek belső kommunikációja, a kivizsgálást végzők meghatározása, hol belső erőforrással, hogy külső szakértő igénybevételével valósul meg. Az ügymenet lépései és a támogató dokumentáció rend más lesz az egyik szervezetben, mint a másikban. A csatorna kezdőpontja és végpontja szintén más lehet, így a hozzáférések dokumentálást is személyre kell szabni.

A rendszerveben kezelt kommunikációs bejelentő csatornák és a megvárástól modulok más-más dokumentálási követelményt támasztanak az egyes szervezetek esetében. 

Ki szervezhető-e a visszaélés bejelentés kezelése?

Igen. A rendelet lehetőséget biztosít, hogy a pártatlanság maximális biztosítása és a kivizsgálások hatékonysága érdekében a bejelentési csatorna működtetésére kötelezett szervezet a bejelentések kivizsgálását kiszervezze egy erre szakosodott cég vagy külsős jogi képviselet számára. 

Mit jelent egy csatorna? 

A GM rendszerében a csatorna és szép vagy én vagy egy típusú bejelentés lehetővé tevő s nyilvántartó rendszer. Például a a visszaélés gyanúk bejelentése Kovács Kft egy csatornának számít a információ biztonsági incidens bejelentés is szükséges akkor még egy csatornán számít. Mert más számlára kell hozzáférést biztosítani az egyik és a másik kategóriába bejelentett adatok hoz

Mit jelent az adminisztrátorok száma?

 A GM rendszerében a csatorna és szép vagy én vagy egy típusú bejelentés lehetővé tevő s nyilvántartó rendszer. Például a a visszaélés gyanúk bejelentése Kovács Kft egy csatornának számít a információ biztonsági incidens bejelentés is szükséges akkor még egy csatornán számít. Mert más számlára kell hozzáférést biztosítani az egyik és a másik kategóriába bejelentett adatok hoz

Milyen biztonságot nyújt a Gill & Murry rendszere?

A Gill & Murry ISO 27001 Információbiztonsági tanúsítással rendelkezik továbbá több mint 10 éve információ biztonsági, GDPR, IT biztonsági tanácsadással foglalkozik és rendelkezik számos referenciával.

Anonim bejelentés esetén nem tárolunk a bejelentő semmilyen információ, minden kommunikáció védett biztonságos csatornán történik, a tárolt adatok mind az Európai Unió területén tároljuk és megfelelő adatmentéssel és redundancia terveztük meg a rendszert. 

Az adminisztrátoroknak két lépcsős bejelentkezés biztosít a rendszer ezzel megelőzhető az illetéktelen hozzáférés a bizalmas adatokhoz. 

Milyen további szolgáltatásokat lehet igénybe venni a szoftver licenc keretében?

A Gill & Murry rendszerében egy felületen tudja kezelni és dokumentálni a munkatársak és a külső partnerek, vevő esetleges bejelentésre. A bejelentéseket külön csatornán keresztül , külön dedikált felhasználóhoz irányíthatja az adatvédelmi-  információbiztonsági incidens, esetleges gyanú, panaszkezelés, tekintetében. 

Azegyes bejelentés típusokra különböző megoldó csoportok hoz lehet bediktálni és a hozzáférést ennek megfelelően kezelni.

Bejelentéseket nyilvántartottra dokumentál hatja jegyzőkönyvet és a kapcsolódó folyamatokat menedzser heti státusz okkal tarthat nyilván

bottom of page